Kompanije učesnice

Kopaonik28.februar - 02.mart 2016. godine

 

Saga je kompanija na konferenciji YU INFO sa najbrojnijim učešćem - 18 godina. Svojim učešćem, podrškom , prezentacijama i nezaborvanim party zabavama dala je izuzetan doprinos razvoju ove konferencije. www.saga.rs

Telekom Srbija 15 godina učešća na konferenciji YUNFO, 15 prezentacija kompanije, više 60 naučnih i stručnih radova zaposenih u Telekomu Srbiji, preko 20 menadžera učesnika www.telekom .rs

Atos, nekada Simens IT solutions, je firma sa 11 učešća na konferenciji YU INFO. Poseban doprinos dali su konferenciji YU INFO izmedju 2006 i 2013. godine. Odlične prezentacije,i već nekolikogodina organizator lepih IT druženja na Kopaoniku 'kod Teče'.,

Kompanija Cisco Systems je globalni lider u oblasti Internet tehnologija i računarskih komunikacija. Kompanija je svoje predstavnišvo u Srbiji otvorila 2002. godine. Želja kompanije je da Srbija ide u korak sa naprednim tehnologijama, a svojim aktivnostima Cisco šalje jasan signal da je i Srbija ravnopravan učesnik u razvoju mrežnih tehnologija. Do sada je na YU INFO konferencijama učestvovala šest puta.

Asseco SEE predstavlja grupaciju kompanija koje posluju na području istočne i jugoistočne Evrope, sa kompetencijama u području IT rešenja za banke, telekomunikacione kompanije, javni sektor, osiguranja, proizvodnju i zdravstvenu zaštitu. Kompanija je lider u izradi rešenja za oblast bankarstva.

TeleGroup, jedan od vodećih ICT solution provajdera u regionu, od 2002. godine tradicionalno učestvuje na YUINFO konferenciji, trudeći se da svojim znanjem i inovativnim IT temama da doprinos razvoju konferencije.

Kompanija ComTrade IT Solutions and Services (ITSS) nastala je 2001. godine iz ComTrade grupacije kao posledica rastuće potražnje za softverskim rešenjima na lokalnom tržištu. U početku bila je poznata pod nazivom Spinnaker New Technologies, a današnji oblik i naziv kompanija je dobila 2009. godine. Softverska rešenja i IT usluge koje ComTrade ITSS pruža nisu univerzalne prirode, već su pažljivo prilagođena konkretnim potrebama korisnika. Na konferenciji YU INFO, ComTrade je učestvovao šest puta.

"Tehnicom Informatika" je pravni naslednik firme "Ei Informatika" i nalazi se u sastavu Tehnicom grupe. Firma ima nekoliko segmenata rada, kao što su IT rešenja, izgradnja infrastrukture, registar kase i mikrografija i upravljanje dokumentima.

Lenovo je kineska multinacionalna korporacija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom računarskih tehnologija. Kompanija Lenovo je prva kineska kompanija koja je osvojila „red dot“ nagradu za najbolji dizajnerski tim godine, što svedoči o internacionalnim inovacijama i dizajnu ove kompanije, a to je značajna prednost kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu.

ENEL PS od osnivanja 1994. godine našim klijentima pomaže da održe kontinuitet poslovanja putem stabilnih sistema besprekidnog napajanja. Od 2001. godine, ENEL PS je nezaobilazni partner u oblasti data centara gde je svojim zalaganjem i usavršavanjem dospeo na poziciju nezaobilaznog partnera u Srbiji i ostalim tržištima na kojima nastupa.

Kompanija Algotech je prepoznata kao lider u oblasti kontakt centara i nudi širok spektar proizvoda i usluga koje pomažu korisnicima u rukovođenju telekomunikacijama kompanije putem sofisticiranih telekomunikacionih i IT rešenja.

HP kompanija je jedna od najvećih svetskih proizvođača kompjutera i jedna od najvećih tehnoloških kompanija u svetu. Kao najveće svetsko tehnološko preduzeće, HP je na 5. mestu liste najboljih globalnih zelenih brendova.

IBM je najveća kompanija na svetu koja se bavi informacionim tehnologijama i drži najveći broj patenata u toj oblasti. Kompanija IBM se bavi proizvodnjom računarskog hardvera, softvera, uslugama, hostingom i konsaltingom.

Od svog osnivanja do danas, domaća kancelarija Microsofta ostvarila je zavidne rezultate u razvoju lokalnog IT tržišta. U Beogradu je u septembru 2005. godine otvoren i Microsoft razvojni centar, tada prvi u ovom delu Evrope. Na konferenciji YU INFO je upamćen po izuzetno uspešnim prezentacijama.

EUnet je priznati lider na polju Internet komunikacija i provajder koji je prvi započeo komercijalno pružanje Internet usluga u Srbiji i Crnoj Gori. Kompanija se bavi sofisticiranim uslugama u oblasti Interent provajdinga, Cloud computinga i skladištenjem podataka u Data centrima.

Fujitsku je japanska multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom računarskog hardvera i uslugama u oblasti informacionih tehnologija.

Kompanija Prozone – IT Solutions posluje u oblasti razvoja softverskih proizvoda i rešenja. Prozone se specijalizovao u razvoju softvera za sektore finansija, nafte i gasa, komunalnih usluga i elektroprivrede, kao i za državne organe i organizacije.

SAP je vodeća svetska kompanija za poslovna rešenja i po veličini treći u svetu nezavisni dobavljač softvera. Upotrebom SAP-ovih rešenja, organizacije svih veličina – uključujući mala i srednja preduzeća – mogu da smanje troškove, unaprede poslovanje i da se lakše prilagode poslovnim promenama.