YU INFO 2005

Kopaonik8.mart - 11.mart 2015. godine

 

Na Kopaoniku je od 7. do 11. marta 2005 godine održana 11. konferencija YU INFO. Konferencija je okupila više od 500 učesnika iz 130 različitih firmi i više od 20 IT kompanija iz zemlje.

Stručni program skupa

Predavanja po pozivu

Ove godine su na otvaranju predavanja imala 3 eminentna stručnjaka iz inostranstva:

Branislav Selić, IBM, Canada
"Kratak pregled jezika za softversko modeliranje UML 2.0"

Dr Igor Ikodinović, ATI, USA/Canada
"Najnovije tendencije u diskretnoj i integrisanoj računarskoj grafici"

Dejan Cvetković, Microsoft SCG
"Transformacija poslovanja i menadžment"

 

Gosti iz Kanade: Branislav Selić, Dejan Cvetković i dr Igor Ikodinović

Predavanja po pozivu su izazavala izuzetno interesovanje preko 400 prisutnih učesnika na otvaranju skupa. Dan kasnije stručni deo programa skupa nastavio se sa autorskim radovima, kao i sa izuzetno posećenim kompanijskim prezentacijama. Utisak je da je stručni program pratio savremene razvojne trendove u svetu, a često se bavio i predviđanjem razvoja. Izložen je i veći broj radova koji su prikazali stručne i naučne rezultate autora iz pojedinih privrednih i akadamskih sredina.

Autorski radovi

Na osnovu obavljenih recenzija, u finalni program 11. YUINFO konferencije bilo je uvršćeno 198 radova. Autori su svoje radove izlagali u 2 forme: predavanje (u okviru sesija) i poster na panelu, a svi radovi su bili svrstani u 9 programskih oblasti

95 radova svrstanih u 9 programskih oblasti bilo je prezentovano u okviru 12 sesija. Svoje radove u vidu usmene prezentacije izložilo je oko 65% prisutnih autora i koautora, uz prosečno prisustvo od oko 35 učesnika po sesiji. U svakoj sesiji je u proseku vođeno po deset diskusija.

U okviru 5 postera na panelima su bila izložena 103 prihvaćena rada. U sali postera bilo je prisutno oko 55% autora ili koautora dok je prosečna posećenost bila oko 42 učesnika po poster sesiji. Ukupno se ostvarilo oko sto diskusija.

Voditelji sesija su izdvojili 18 rada kao radove sa izuzetnim doprinosom, a 9 radova će biti dalje objaavljeni stručnim časopisima. I ove godine je nastavljen trend učešća mladih autora, što je garancija za dalji uspešan rad i razvoj ovog Simpozijuma.

Na Konferenciji je održana i prezentacija YU GENDER udruženja koje zastupa jednakost polova u ICT sektoru.

Kompanijske prezentacije

YU INFO 2005 je okupio gotovo sva značajna imena u oblasti IT poslovanja, a kompanije su imale priliku da predstave svoja dostignuća i aktivnosti u protekloj godini.

Microsoft je bio generalni sponzor Simpozijuma, SAGA je bila sponzor CD Zbornika a Fujitsu Siemens je bio sponzor programa Simpozijuma.

Kompanijske prezentacije su održali: Microsoft, Oracle, Pexim, Telefonija, Lexmark, Eunet, Alvarion Telegroup, Ericsson, Cisco Systems, CPU, Enel PS, Comtrade, Telekom Srbija, JISA Info i ITEAM.

Kompanijska prezentacija firme PEXIM

Sponzori društvenog programa

Alcatel je bio sponzor koktela dobrodošlice i mini koncerta.

SAGA je bila sponzor velikog rock partyja, uz fenomenalan nastup Penthaus banda iz Niša.

Ericsson je zajedno sa organizatorom organizovao VIP večeru za prisutne IT menadžere, a zatim je ova kompanija u uorak bila sponzor koktela održanog u Grand hotelu, uz sjajan nastup beogradske grupe La Luna.

Ericsson Cocktail u klubu Garden, hotel Grand

Beogradska La Luna - veselo, kao i uvek

YUINFO organizacioni tim u veselom raspoloženju

Pod pokroviteljstvom Tehnicoma (THNK Group) odrzan je turnir u basketu. Na turniru je učestvovalo 16 ekipa a pobedila je ekipa "Vlade Divac" iz Beograda.

Društveni program

Kao i svake godine YU INFO je obilovao društvenim aktivnostima koje su bile smeštene u pauzama i nakon radnog dela dana.

Tako su učesnici Konferencije u ponedeljak, 7.3.2005. uživali u koktelu dobrodošlice, mini koncertu Dua Moderato na otvaranju, i partyju sa živom svirkom Penthouse benda iz Niša.

U utorak, 8.3.2005. su učesnici mogli da oprobaju svoju sreću u nagradnim igrama uz vredne nagrade IT kompanija. Bilo je tu štampača, mobilnih telefona, računarskih periferija, trenerki itd.

U sredu, 9.3.2005. bio je organizovan gastronomski ručak sa volom na ražnju, svadbarskim kupusom i domaćim vinom. U večernjim časovima su se košarkaši su trenirali za basket turnir u hotelu Grand.

Legendarni vo u kupusu...

...uz dobro vino!

U četvrtak, 10.3.2005. 16 ekipa se takmičilo u basket turniru za pehar Konferencije i medalje. Učinak na turniru je bio sledeći: I mesto ekipa "Vlade Divac", II mesto ekipa "Tulipani", III mesto su podelile ekipe "SAGA" i "Nervozni Poštar".

Basket ekipa YU INFO, sa najlepšim devojkama - Jelena Pejić, miss SCG,
i Ana Nedeljković, dobri duh

Žar borbe...

U petak, 11.03.2005, na dan rastanka i završetka Konferencije, nakon pet snežnih i vetrovitih dana konačno je osvanulo sunčano i mirno jutro na našoj najlepšoj planini.

Sunce tek na kraju... Doviđenja do marta 2006!