YU INFO 2010

Kopaonik8.mart - 11.mart 2015. godine

 

Na Kopaoniku je od 3. do 6. marta 2010. godine održana XVI konferencija iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, YU INFO 2010. I ove godine se u 4 dana Konferencije na Kopaoniku okupilo preko 350 autora radova, ICT stručnjaka i menadžera iz zemlje i regiona, kako bi se upoznali sa najnovijim trendovima i istraživanjima u oblasti ICT-a.

 


prof. dr Miodrag Ivković, predsednik Informacionog društva Srbije,
otvara šesnaestu Konferenciju

 

Za ovogodišnji, šesnaesti po redu YUINFO, kao i uvek do sada, prijavljen je veliki broj autorskih radova. Ukupno je prihvaćeno 193 rada, od 220 prijavljenih.

U program je uvršteno 178 radova, jer su neki autori blagovremeno najavili da su sprečeni da dođu na Kopaonik. Radovi su izloženi u 10 sesija i 4 postera, paralelno u tri sale. U okviru 10 sesija predviđeno je za izlaganje 75 radova, od čega je na Konferenciji izloženo preko 80% radova. U okviru 4 poster sesije (radovi izloženi na panelima uz kratko uvodno izlaganje) prezentovano je 103 rada, uz prisustvo oko 60% autora ili koautora.

Radovi su izazvali interesovanje učesnika, što se može ilustovati podacima da je u okviru sesija i postera bilo prisutno prosečno oko 25 slušalaca, a prosečan broj diskusija po sesiji je bio veći od 10. Kvalitet prihvaćenih radova je bio vrlo dobar, a uobičajeno prisustvo velikog broja mladih autora potvrđuje da ova Konferencija ima dobru perspektivu. Workshop o upravljanju IT projektima, kojim smo obeležili evropsku e-Skills nedelju, pohađao čak znatno veći broj polaznika od prvobitno prijavljenog!

Zaključak je da je Konferencija ove godine bila veoma uspešna, uprkos krizi koja je pratila prethodnu godinu. Pored velikog broja poslatih autorskih radova, Konferenciju su obeležile mnogobrojne kompanijske prezentacije vodećih ICT firmi u regionu: Saga, SAP, IBM, Fujitsu, Tehnicom, Telekom, Ericsson i ENEL PS. Ove prezentacije su imale poseban kvalitet, jer su IT kompanije predstavile savremena rešenja, case study i tehnologije implementirane u domaćoj praksi, kao i nove tehnologije koje nas očekuju.

 

Renovirana kongresna sala u Konacima - otvaranje


Prof. dr Nikola Šerbedžija, Fraunhofer institut - prvo predavanje po pozivu ove godine

prof. Srđan Krčo, Ericsson

 

Predavanje po pozivu održali su i predstavnici Poreske uprave Ministarstva finansija,
predstavivši Jedinstveni registar poreskih obveznika

 

Comtrade na Kopaoniku

 

Fujitsu je kompanija koja je ove godine i tehnički pomogla našu Konferenciju

 

Telekom Srbija - kao i uvek, besplatan wireless za sve,
i uobičajeno ambiciozna prezentacija

 

Tehnicom turnir mešovitih ekipa ove godine je imao nešto izmenjena pravila...

 

...ali su se svi zabavili kao i uvek: Vojna akademija je u finalu naplatila porez Poreskoj upravi.

 

Momenata predaha je bilo - planina je kao stvorena za to!

 

Prof. Tomažič i vesela slovenačka ekipa

 

Organizacioni tim YU INFO konferencije, na visini...
Kažu, od 1650 do 2017 metara iznad mora :)

 

Zatvaranje: prof. dr Ivković i mr Korunović su zatvorili još jedan YU INFO,
najavivši sledeći, sa mnogim novinama.

 

Pogled - za kraj. Vidimo se 2011!