YU INFO 2014

Kopaonik8.mart - 11.mart 2015. godine

 

Dvadeseta jubilarna YU INFO konferencija održana je u kongresnim dvoranama Konaka Sunčani vrhovi na Kopaoniku u periodu od 09. do 13. marta 2014. godine. U okviru YU INFO konferencije, po četvrti put održana je i međunarodna konferencija ICIST (International Conference on Information Society and Techology).

Ovogodišnju jubilarnu konferenciju posetilo je više od 300 autora naučnih radova, predstavnika istraživačkih i visokoškolskih ustanova iz Republike Srbije i zemalja u regionu, zatim predstavnika ministarstava Republike Srbije, IT stručnjaka iz zemlje i inostranstva, kao i menadžera iz eminentnih kompanija koje posluju na našem tržištu u oblasti IKT-a. Zahvaljujući našim prijateljima i uvaženim profesorima iz inostranstva koji su svojim raznovrsnim predavanjima obogatili program i tribine održane u okviru konferencije.

Prof. Ricardo Jardim-Gonçalves keynote speaker na otvaranju

Na otvaranju konferencije, u okviru Svečane akademije, dodeljene su kristalne prizme kompanijama i pojedincima koji su svojim radom i trudom doprineli razvoju YU INFO konferencije. U kategoriji firmi nagrade su dobili: Telekom Srbija, SAGA, ATOS, TeleGroup, Tehnicom, SMART Travel i ansambl Groš. U kategoriji pojedinaca nagrade su dobili prof. dr Miodrag Ivković, prof. dr Branimir Đorđević, mr Dušan Korunović, prof. dr Zora Konjović, prof. dr Dušan Surla, prof. dr Veljko Milutinović, prof. dr Sašo Tomažič, prof. dr Jelica Protić i Marika Stojanovski-Ivković.

Dobitnici kristalne prizme u kategoriji firmi sa predsednikom Informacionog društva Srbije, prof. dr Miodragom Ivkovićem

Dobitnici kristalne prizme u kategoriji pojedinaca koji su svojim radom i trudom doprineli razvoju YU INFO konferencije

Umetnički deo svečane akademije obeležili su prof. Nikola Rackov i Oliver Njego

Posle obavljenih recenzija za izlaganje je prihvaćeno 190 autorskih radova, od toga 86 u oviru ICIST-a. U toku tri dana održano je 15 sesija. U okviru sesija oko 80% autora je prezentovalo svoje radove.

Milan Zdravković uspešno je predsedavao jednom od ICIST sesija

Pored naučnog dela, poseban doprinos programu konferencije dale su kompanijske prezentacije, među kojima su se istakle prezentacije kompanija Telekom Srbija, Asseco SEE, Enel PS, SAP, Cisco i TeleGroup. U okviru business programa prezentovana su najsavremenija rešenja i prakse iz oblasti Data centara i Cloud computinga, kao i novi trendovi u Telco sektoru. U okviru konferencije predstavljeni su mnogi evropski i domaći projekti, a kao najznačajniji istaknuti su EU FP7 projekti i HORIZON 2020. Veoma posećenu prezentaciju održao je i Slobodan Nedeljković, pomoćnik ministra za unutrašnje poslove, koji je učestvovao i u panel diskusiji „IT perspektive i trendovi u javnom sektoru“.

Miodrag Mirčetić, Asseco SEE, održao je zapaženu prezentaciju

Posebno bi izdvojili panel diskusiju na temu „Uticaj društvenih mreža na marketing u kompanijama i savremeno poslovanje“, koja je okupila najznačajnije predstavnike iz oblasti društvenih mreža. Panel diskusija je bila veoma uspešna i posećena, a pokazalo se da treba posvetiti više pažnje razmeni ideja ljudi iz različitih sektora kako bi se doprinelo kvalitetnijoj upotrebi marketinških alata u kompanijama.

Panelisti diskusije „Uticaj društvenih mreža na marketing u kompanijama i savremeno poslovanje“ sa moderatorom Ivanom Minićem

Zabavni deo programa ulepšali su ansambl Groš i Penthouse bend.

Ansambl Groš

Penthouse bend

Oni su pomogli pripremi konferencije

Kopaonik je u vreme konferencije bio u pravom izdanju, predivan sneg i sunce

Sledeće godine se vidimo u novom ruhu sa prepoznatljivim kvalitetom na najlepšoj planini!